Roos bij el medico! - Reisverslag uit Madrid, Spanje van rosemarielinda - WaarBenJij.nu Roos bij el medico! - Reisverslag uit Madrid, Spanje van rosemarielinda - WaarBenJij.nu

Roos bij el medico!

Door: roos

Blijf op de hoogte en volg

20 September 2007 | Spanje, Madrid

Goed, nu volgt een verslag van mijn avonturen bij de dokter hier in Madrid.Ik zou dus bij een dokter langsgaan vlakbij school en zou er een collega meegaan voor het vertalen maar helaas ging dat niet door omdat ik mijn NIE nummer (SoFi nummer) niet bij me had. Dus we hebben een Ambulatorio gevonden in mijn wijk, je moet nl in je eigen wijk.het zat in Calle de Embajadores. Goed, dat is loopafstand van mijn huis, dus heb mijn nummer opgehaald en daar ging ik, ALLEEN!!!Die Ambulatorio is dus een soort van wijkbureau met heel veel dokters, heel schoon en modern. Het duurde even voordat ik het had gevonden want ze doen hier maar om de paar huizen aan nummering.Ik moest eerst langs de receptie,en echt niemand spreekt Engels, dus dat begon goed. Maar alles gelukt en ik ging met een papiertje naar de dokter. Ook hij (geen dr mcDreamy helaas) sprak geen Engels en ging alleen maar sneller Spaans praten. Ik begreep in elk geval dat ik moest plassen in een bekertje en dan dat laten testen bij een andere dokter en dan terugkomen met het resultaat. Vale,no? Zo gezegd zo gedaan, inmiddels uur later. En alles is hier kleiner dus ook het plasbekertje!:-) De tester zei dat ik een infectie heb aan mijn urinewegen en nog ergens anders daar in die regionen en dat de rest goed is. Ik heb in elk geval cistitis,(dat bleef hij maar zeggen, eerst langzaam, toen steeds sneller alsof ik het dan beter begreep..)blaasontsteking in het Spaans.Toen kreeg ik van weer een andere dokter een hele uitleg over de antibiotica die ik moest halen bij la Farmacia om de hoek. Ik heb nu 3 vellen met medische info over mij en 2 zakjes poeder die ik moet nemen hasta tarde en manana. Plus paracetamol. En Adios was het weer! En veel drinken moet ik, bebir mucho! Anyway ik vind het best knap van mezelf dat ik dit in mijn eentje heb gedaan en in het Spaans ha ha! We zullen zien hoe het nu verder gaat. Het drankje is in elk geval niet vies,dat doen ze goed.
Zo dat was het, en het hele verhaal kostte me maar 12,50! het consult was gratis, moest alleen betalen voor de medicijnen, dat valt weer mee.
Hasta luego y buenas noche! XRoos Op naar een nacht waarin ik doorslaap en niet eruit moet voor de wc.;-)

• 20 September 2007 - 18:41

Dr Mc Dreamy:

Te ofrece un second opinion gratuito. Llamame por favor!

• 20 September 2007 - 20:55

Mama:

Heel goed van je, je hebt het toch maar weer voor elkaar gekregen,doe maar wat die medicijnman zegt, dan ben je er misschien weer snel vanaf.
    Beterschap.xx

• 21 September 2007 - 07:18

Annie:

He...mischien had ik je ook nog wel kunnen helpen met vertalen...want ik doe namelijk urologische studies welke ook in Spanje lopen....zoals urineren is orinado....enne mischien kan de volgende zin ook wel handig zijn:)
    Se me escapó la orina antes de llegar al servicio

• 31 Oktober 2018 - 16:26

Johanna:

Wat een, helaas nog steeds herkenbaar verhaal. Op zaterdag werd ik wakker met het gevoel dat ik weer eens een blaasontsteking had. Wachten tot maandag leek me geen optie. Mijn man en ik gingen naar een ambulatorio in Ronda. De receptioniste sprak geen woord Engels! Gelukkig srond er een Spanjaard achter me die Frans sprak en kon vertalen wat ik kwam doen. Ik leverde een urinestaal in en werd meteen daarna binnen geroepen bij een arts? ( zag er qua kleding meer uit als een ambulncebroeder). Twee minuten stond ik weer buiten met het recept voor twee drankjes. Ik hoefde niets te betalen.
    Helaas hadden die drankjes niet het gewenste effect, zodat ik op woensdag met mijn man naar een ziekenhuis in Granada toog. Ook daar bij de receptie geen woord Engels! Er werd iemand opgeroepen om te vertalen. Het bleek een particulier ziekenhuis te zijn en er was een hoop gedoe over de betaling. Er werd met mijn Nederlandse zorgverzekering gebeld en er werd zelfs doorgeschakeld naar de ANWBalarmcentrale! Toen dat achter de rug eas kon ik mijn urinemonster inleveren. Dat werd naar het laboratorium! gebracht en de uitslag zou na drie kwartier! komen. Na ruim een uur werd ik opgeroepen door een arts. Hij vroeg meteen of ik Spaans sprak en toen ik ontkennend antwoordde begon hij te bellen om een tolk te regelen. Na een half uur was er nog niemand! We hebben toen Googletranslate ingeschakeld en daarna had ik vrij sbel een recept voor antibiotica. Het hele bezoek aan het ziekenhuis heeft, voor zo iets eenvoudigs als een blaasontsteking, ruim twee uur geduurd!